Nu nog

appartementen

beschikbaar

7

HOME / PLANNEN / PLAN A

Model A Leisure

Dit model gaat uit van maximaal behoud van de huidige gebouwen. Niet alleen de oorspronkelijke historische bebouwing wordt ingepast, ook de later toegevoegde bebouwing krijgt een functie in dit model. Alle bestaande gebouwen en Reinwaterkelders worden geschikt gemaakt voor leisure-functies of deels parkeren. De oudste bebouwing wordt gerenoveerd en geschikt gemaakt voor de nieuwe functies, de latere bebouwing wordt grondiger aangepakt: het centrale (witte betonnen) gebouw zou bijvoorbeeld een nieuwe buitengevel kunnen krijgen in hout.

In dit model wordt voor het hele terrein een leisure-concept ontwikkeld, verspreid over de gebouwen en kelders. Te denken valt aan een horeca-concept, met een centrale ontvangstruimte en restaurant in het machinegebouw, een vergaderlocatie in de watertoren, een lunchroom in een villa en bijzondere evenementen- of presentatieruimten in een kelder. Of bijvoorbeeld een wellness-concept met een zwembad en geneeskrachtige baden, fitness, fysiotherapie en yoga en een (zorg-)hotel. Of juist een ‘adventure-concept’ met activiteiten in de Reinwaterkelders in combinatie met een overdekte speeltuin en natuurbeleving in de omgeving.

Omdat de meeste bebouwing gehandhaafd blijft, zal slechts weinig bebouwing nieuw gerealiseerd worden: alleen in de bosstrook aan de Zeeweg komen enkele (geschakelde) recreatiewoningen, en bij het filtergebouw komt een nieuw bouwvolume.

   

Model A juni 2015 t.o.v. model A november 2014

Binnen de voetprint van de recreatiewoningen in het vorige model bleken deze woningen te groot te zijn, wardoor de kans op permanent wonen werd vergroot. De woningen zijn in het laatste model verkleind, waardoor meer woningen mogelijk zijn. Door van deze woningen te verhuren via een centrale exploitant wordt permanent wonen uitgesloten